به گزارش «نماینده»، حسن روحانی، رئیسجمهور، شب گذشته در گفتوگوی تلویزیونی که بعد از خبر شبکه یک سیما به طور زنده پخش با بیان اینکه بسیاری از کشورهای دنیا از جمله کشورهای اطراف مانند هند و افغانستان و چین با موضوع آلودگی هوا مواجهند، اصلاح تمام وسایلی که موجب آلودگی هوا میشوند از جمله خودروها و موتورسیکلتها، وسایل گرم کننده منازل، تغییر سوخت نیروگاهها و توجه به حمل و نقل ریلی را راهکار حل معضل آلودگی هوا عنوان کرد و با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه کاهش آلودگی هوا در دولت یازدهم یادآور شد: اقدام برای کاهش آلودگی هوا در دولت آغاز شده است و در همین زمینه تاکنون توانستهایم عمده سوخت نیروگاههای کشور را به گاز تغییر دهیم. همچنین در حال اصلاح بنزین مصرفی خودروها هستیم و در حال حاضر در ۷ کلان شهر بنزین اصلاح شده در اختیار مردم قرار میگیرد. "در زمینه کاهش آلودگی هوا اقدامات خوبی انجام شده و مجموعاً هوای سالم ما بهتر است سالهای گذشته است اما همچنان مشکلات بسیاری داریم که باید حل کنیم. "
این در حالی است که حشمتالله فلاحت پیشه، نماینده مردم اسلامآباد غرب و دالاهو در واکنش به اظهارات شب گذشته روحانی مبنی بر کاهش آلودگی هوا طی سالهای گذشته میگوید: درباره آلودگی هوا مردم بهتر از آقای رئیسجمهور میتوانند نظر دهند. حقیقت این است که مسئولان آمارهای واقعی در اختیار رئیسجمهور قرار ندادهاند. واضح است که آلودگی هوا نسبت به سالهای گذشته به مراتب افزایش یافته و کار به جایی رسیده که عملاً موضوع آلودگی هوا دیگر ارتباطی با مدیریت مسئولان ندارد و مردم چشم به کرم پروردگار و وزش باد و بارش باران دوختهاند.
وی با بیان اینکه تعداد روزهای آلوده شهرهای بزرگ افزایش یافته و ضعف مدیریت در این حوزه کاملا مشهود است، میگوید: بزرگترین ظلم دولت به مردم در سال گذشته وارد کردن بیش از ۱۱۰ هزار خودروی تولید و انبار شده در پارکینگ های ایران خودرو، پارس خودرو و دیگر شرکت های دولتی یا وابسته به دولت به بازار بود که به لطایف الحیلی به مردم عرضه شده و نیمی از آنها برای تهران پلاک شد. بدین ترتیب دولت نه تنها اقدام موثری در مقابله با کاهش هوا انجام نداد بلکه زمینه افزایش آلودگی هوا را به دست خود مردم فراهم کرد که انتظار می رفت آقای رئیس جمهور به جای دل خوش کردن به آماری غیرواقعی که مدیرانشان در اختیارشان قرار داده اند در گفت و گوی خود به آن اشاره کنند.
فلاحت پیشه با تاکید بر اینکه اقتصاد کشور وابسته به دستگاههایی است که درآمد خود را از راه فعالیتهای آلاینده هوا محیط زیست تامین میکنند و آلودگی هوا برای آنها صرفه اقتصادی دارد تاکید میکند: موضوع فراتر از بحث مدیریت است. مادامی که اقتصاد دولت به این دستگاهها وابسته است نمیتوان به کاهش آلودگی هوا امید داشت و متأسفانه دولت یازدهم هم نتوانست در این زمینه عملکرد موفقی به نمایش بگذارد. اما هر چه که هست اظهارات شب گذشته رئیسجمهور میتوانست با رویکردی واقعگرایانه و معطوف شدن به این ضعفهای سیاستی، به جای دربرگرفتن آمار غیر واقعی بر دل مخاطب بنشیند.
نماینده مردم اسلامآباد غرب و دالاهو با اشاره به اینکه ایران متعهد به کنوانسیونها و موافقتنامههای بینالمللی است که در قالب شاخصهای توسعه پایدار و شاخصهای مربوط به توسعه هزاره سوم شکل گرفته و طبق این شاخصها اولین موضوعی که باید به منظور رعایت حقوق شهروندی در نظر گرفته شود یادآور میشود: رعایت ملاحظات زیست محیطی در تولید موتورسیکلتها و خودروها، تعیین سوخت نیروگاهها و غیره از الزامات قانون برنامه است اما متاسفانه نه تنها دولت یازدهم بلکه هیچ کدام از دولتها به این الزامات مقید نبودهاند.
وی با انتقاد از ارائه آمار غیرواقعی، در خصوص ادعای شب گذشته روحانی مبنی اینکه دولت طی دو سال گذشته سالانه ۷۰۴ هزار شغل خالص در جامعه ایجاد کرده است، ادامه میدهد: به عنوان نماینده مردم استان کرماشاه از آقای رئیسجمهور سوال میکنم استان کرمانشاه چه سهمی از این ۷۰۴ هزار فرصت شغلی داشته است؟ متاسفانه جمعیت جوانان تحصیلکرده و بیکار در استان کرمانشاه رو به افزایش است و نه تنها بیکاری کاهش نیافته بلکه تعداد افراد شاغلی که بیکار می شوند هم رو به افزایش است. متاسفانه ارائه این آمار غیرواقعی ناگوار است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، روحانی در گفتوگوی شب گذشته خود با بیان اینکه مبارزه با آلودگی هوا و مسائل زیست محیطی مسئلهای مهم برای دولت یازدهم است یادآور شد: همانطور که در بودجه سال آینده آمده است چهار مساله آب، فاضلاب، محیط زیست و ریل از جمله اولویتهای دولت برای سال ۱۳۹۶ است.
نظر شما